Modulaire re-integratiediensten UWV

SmartPLUS is gecontracteerd voor het uitvoeren van modulaire re-integratiediensten: participatie interventie, het bevorderen van maatschappelijke deelname en het praktijk assessment.

Participatie interventie

Klanten worden in beweging gebracht en gecoacht om weer deel te nemen aan een breder sociaal netwerk buitenshuis. Onze aanpak is, dat klant in staat is om zelfstandig activiteiten binnen en buiten zijn eigen sociale netwerk te initiëren en te onderhouden en trede 2 van de participatieladder bereikt.

Bevorderen maatschappelijke deelname

Klant worden in beweging gebracht en gecoacht om aantoonbaar aan gestructureerde activiteiten in georganiseerd verband deel te nemen. Bijvoorbeeld aan het verrichten van vrijwilligerswerk, starten op een WEP, het beoefenen van sport in georganiseerd verband. Hierdoor bereikt klant trede 3 van de Participatieladder.

Praktijkassessment

Klant wordt gecoacht en neemt deel aan een praktijkassessment. Klant doet een matchtest op kans beroepen en gaat dagdelen werken op een passende WEP. Hier komt een advies uit wat inzicht verschaft in de mogelijkheid om de klant naar regulier werk toe te leiden. Verder wordt duidelijk binnen welke termijn en de vervolgdienstverlening die nodig is.

Stage- en werkervaringsplaatsen

Wij werken graag met (snuffel) stage plaatsen en werkervaringsplaatsen om jou goed te begeleiden en te coachen om werkfit te worden. Je kan werknemersvaardigheden opdoen, je persoonlijke effectiviteit verbeteren en je arbeidsmarktpositie beter in beeld brengen. Het is een zeer belangrijke wisselwerking tussen theorie, analyses en praktijk, die bijdraagt tot succesfactoren en de volgende stap “NAAR WERK”.

In Dordrecht en Rotterdam heeft SmartPLUS veel (snuffel) stage- en werkervaringsplaatsen waar klanten uit verschillende doelgroepen (ex-defensiemedewerkers, veteranen, Wajong, WIA, Bijstand en ex-gedetineerden) aan kunnen deelnemen.

Voor meer informatie lees bij de pagina WEP.

Regio’s

Wij zijn gevestigd en werken in de regio en omgeving Rotterdam, Rijnmond, Hoek van Holland, Gouda, Boskoop, Zevenhuizen, Capelle aan de IJssel, Nieuwerkerk aan den IJssel, Schiedam, Delft, Westland, Den Haag, Voorschoten, Rijswijk, Naaldwijk, Monster, ‘s-Gravenzande, Ridderkerk, en Hendrik Ido Ambacht. Drechtsteden: Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht en Gorinchem.

Aanmelden

Meld je direct aan bij SmartPLUS door te bellen op 085-877 0331 of laat een bericht achter en maak een afspraak. Je kan je ook aanmelden via je UWV contactpersoon.