Smart Project

De kortste weg naar een betaalde baan in 2018

Woon je in Rotterdam Rijnmond en heb je geen werk? Dan ben jij wellicht geschikt om aan ons project deel te nemen. Kom naar onze inloop – informatie – meetings om kennis te maken en je op te geven. Wij leggen je graag uit wat we voor jou kunnen betekenen en jij voor ons.

Ben je werkfit?

Als je een bijstandsuitkering of ZW of AG (WGA, WIA, WAO, WAJONG of WAZ) ontvangt, wordt van jou verwacht te re-integreren, te solliciteren, werk te zoeken en/of gedeeltelijk of fulltime aan het werk te gaan of je benutbare mogelijkheden in beeld te brengen en uit te voeren. De vraag is of je werkfit bent en of je kan werken. Wij kunnen dat toetsen op onze eigen werkervaringsruimten en de daar aangekoppelde werkervaringsplaatsen. Laat jij zien dat je werkfit bent dan gaan wij je bemiddelen op de arbeidsmarkt.

Werk vinden en …

De praktijk leert, dat solliciteren en een baan vinden voor veel mensen moeilijk is en daarom biedt SmartPLUS mensen een kans om mee te doen met dit unieke project, want wij hebben voor ten minste 1000 werkzoekenden een uitgebreide assessment inclusief loopbaancompetentie- en best match test / analyse beschikbaar gekoppeld aan een bemiddelingstraject.

Geschikt voor een beroep, functie of opleiding?

Onze testen en werkwijze geven exact aan of jij geschikt bent voor de functie / vacature waarop je solliciteert, maar vooral ook op welke beroepen / functies of zelfs opleidingen jij nog meer past. Wij leggen dus met jou de focus en energie op de juiste plek om tot optimaal resultaat te komen.

Direct de test doen?

Voor wie?

 • Je hebt een bijstandsuitkering en je zoekt direct werk;
 • Je hebt een ZW of AG (WGA, WIA, WAO, WAJONG of WAZ) uitkering en je zoekt direct werk;
 • Je moet werkfit gemaakt worden (inclusief werkervaringsplaats) en je zit in de Bijstand, ZW of AG (WGA, WIA, WAO, WAJONG of WAZ);
 • Je hebt geen uitkering, maar wil werken en je hebt hulp nodig.

Voorwaarden deelname

 • Je bent werkzoekende.
 • Je komt naar onze inloop – informatie – meeting en geef je op.
 • Je werkt mee aan een intake en/of vervolg gesprekken.
 • Je doet onze assessment inclusief test loopbaancompetentie- en best match op functies.
 • Je wordt opgenomen in onze database voor directe bemiddeling door ons team of intermediairs naar een betaalde baan.
 • Je laat je door ons bemiddelen en coachen.
 • Je neemt deel aan ons nazorg traject als je aan het werk bent.

Instanties

Gemeenten en UWV kunnen ook meedoen in onze projecten om werkzoekenden optimaal te begeleiden naar een duurzame baan. Samen staan we sterk.

Met het UWV heeft SmartPLUS een raamovereenkomst voor de percelen werkfit en naar werk en kan voor de klant (werkzoekende) op de gebruikelijke manier een inkoop traject plaatsvinden. Uiteraard staan wij open om ook groepen op te pakken en hierover in gesprek te gaan.

Assessment, loopbaancompetenties en best match test

SmartPLUS werkt met een gevalideerde DIMO™ (Diagnostisch Instrument voor Mens en Organisatie) van HRMAX. Als de assessment inclusief loopbaancompetentie en best match test gedaan is maakt SmartPLUS hiervan een (totaal) analyse om een werkzoekende op maat te bemiddelen en/of te coachen.

Het assessment- en matchplatform maakt exact duidelijk welke functie, opleiding of begeleiding bij iemand past. Snel, compleet, nauwkeurig en inzichtelijk. De directe match tussen de assessmentresultaten en de honderden profielen van opleidingen en functies (interne en externe) is voor elke medewerker / werkzoekende de start van nieuwe ontwikkelings- en carrières mogelijkheden binnen de arbeidsmarkt.

Er wordt inzicht vergaard in de eigen persoonlijkheidskenmerken, competenties, drijfveren, ontwikkelbaarheid, ondernemerschap, cultuuraspecten en hoe en waar men deze optimaal kan inzetten om de eigen of organisatie doelstellingen te realiseren.

Voordelen van DIMO™

 • Inzicht in je eigen persoonlijkheid en talenten (competenties) door middel van een persoonlijk rapport

 • Weten waar je kracht ligt

 • Weten waar je in moet ontwikkelen en waar je goed in kan ontwikkelen

 • Weten hoe je in deze ontwikkeling begeleid moet worden

 • De zekerheid van een "match" met een functie, team- en werkomgeving die echt bij je past

 • Certificaat van je 5 sterkste talenten

Doe een assessment inclusief loopbaancompetentie- en best match test. Ga naar de pagina en maak een account aan voor de test van jouw beroepskeuze(s). Overigens kan je bij elke assessment op honderden functieprofielen gematcht worden.

Open inloop

Vanaf 11 januari 2018 – elke donderdagmiddag informatie momentje

Vragen over het meedoen van onze test(en), voorwaarden en bemiddeling naar werk, onze werkervaringsplaatsen of Werkfit- en Naar Werktrajecten. Kom gerust langs bij onze kantoor aan de Schiekade 830 in Rotterdam (benedenverdieping, meet & greet ruimte van SmartPLUS).

Inlooptijden:

 • 11.00 t/m 12.00 uur: Werkzoekenden bijstand
 • 12.30 t/m 13.30 uur: Werkzoekenden Wajong
 • 14.00 t/m 15.00 uur: ZW/WIA/WAO

Schiekade 830
3032 AL Rotterdam
Tel: 085 877 03 31

Meet & Greet ruimte in de benedenverdieping.